מאביב גפן ועד שיפוץ מקלטים: מסכמים שבוע עשיר בפעילויות במבצע שומר החומות

מבצע שומר החומות מצא את נתיבות מוכנה ובתפקוד מלא לשעת חירום כבר בתחילתו של המבצע. נתיבים – החברה לקהילה ופנאי קיבלה את המנדט מעיריית נתיבות ויצאה בפרסום וגיוס מתנדבים, ומאות תושבים, בני נוער, צעירים ומבוגרים הצטרפו למערך המתנדבים העירוני שסייע בפעילויות הרבות שהתקיימו בעיר.

פעילות במקלטים

נתיבים – החברה לקהילה ופנאי בנתיבות, הובילה את הפעילות במקלטים העירוניים.

בנות השירות הלאומי, ש"ש חוגי סיירות, מדריכים מקק"ל וש"ש של הצופים עם בני הנוער ובסיוע של צעירים, יצאו להפעלת מקלטים לילדי העיר על בסיס יומי בעשרות מקלטים עירוניים. הפעילויות במקלטים פורסמה מדי יום ברשתות החברתיות, ומאות ילדים נהנו מתוכן עשיר במקלטים.

בנוסף לפעילויות אלו, אגף תרבות קיימו סדנאות, הצגות, תאטרון ועוד פעילות תרבותית בתוך המקלטים על בסיס יומי. כך, סדנאות קרקס & ג'גלינג למציאת האיזון והשלווה תוך התמקדות באומנות הקרקס הססגונית, תאטרון בובות וליצן היו חלק מהפגת שגרת יומם של התושבים בעת מבצע שומר החומות. כמו כן, פעילויות ספורט הועברו אף הם במקלטים דרך מחלקת הספורט.

אביב גפן בעיר

בעקבות המבצע, הזמר והיוצר, אביב גפן, הגיע לביקור בנתיבות כדי לשמח את המתנדבים והתושבים בעיר. גפן נכנס למהר"פ לביקור אצל ראש העירייה, שם נכח באזעקת צבע אדום בזמן אמת. גפן שהתקבל בברכה אצל ראש העירייה, קיבל הסבר מדוייק של המתרחש בעיר, מפיו של קצין הביטחון של העיר, בנצי בובליל.

לאחר מכן, גפן המשיך למקלט במרכז צעירים, ושר את מיטב שיריו בפני עשרות בני נוער וצעירים מתנדבים מן העיר.

מסדרים מקלטים

השעה 6:30 בבוקר, ובמרכז צעירים נתיבות מתקבלת פנייה על מקלט פרטי במצב מוזנח במיוחד. התושבת מודאגת, ומבקשת סיוע עבור מקלט שמשמש עשרות ילדים והורים בזמן המבצע.

מרכז צעירים בסיוע של תלמידי ישיבת ההסדר בעיר דאגו לטיפול מידיי ותוך שעות ספורות המקלט היה נקי ומסודר, עם תאורה, מזרונים ומשחקי קופסה.

זהו סיפור אחד מתוך כמה שבהם מתנדבים עירוניים לא נשארו אדישים, וסייעו בסידור וניקיון מקלטים נוספים בעיר לרווחת התושבים.

הרצאה בשביל הנשמה

שורה של הרצאות התקיימו בזום בהובלת החברה למתנ''סים ואשר היו מיועדות לתושבי נתיבות. אריק זאבי פתח את ההרצאות בזום בהשתתפות כ-100 צופים. הרצאתו שילבה את סיפור הצלחתו מילדותו בפרדס כץ ועד היום.

בהרצאה השנייה, נטע ריבקין, ספורטאית אולימפית, מדליסטית, וזוכת אליפויות אירופה בהתעמלות אומנותית שילבה בהרצאתה גם פעילות ספורטיבית.

בהרצאה האחרונה, אורי ששון, זוכה מדליית ארד באולימפיאדת ריו דה ז'ינרו 2016, דיבר על אומנות הלחימה ג'ודו, קורונה וחשיבה חיובית.

סח''י זה הכי

ארגונים, עסקים ואנשים מהשורה הביעו את רצונם ותרמו ציוד לעזר במקלטים. סיפור אחד משקף את התרומה האדירה שיש בזמנים אלו. בסיוע של החברה למתנ''סים, קמעונאית המזון הגדולה שופרסל תרמה סכום גדול במיוחד עבור רכישת מוצרי מזון למשפחות בנתיבות לחג השבועות. כך, בערב החג, עשרות משפחות קיבלו ערכה עשירה ומכובדת בעזרת תנועת הנוער סח''י נתיבות שהובילה את המזון וחילקה אותו עד כניסת החג למשפחות.

מי פנוי להקפצה?

פעילויות נוספות התרחשו בימים עמוסים אלו תחת נתיבים – החברה לקהילה ופנאי. כך, בין השאר, מרכז צעירים הוביל חלוקת מזון וציוד לחיילים השומרים עלינו בעוטף, בעזרת תרומה של תושבים רבים.

בנוסף, בעזרת פניות שהתקבלו במוקד 106, עשרות ערכות משחקים עשירות במיוחד שחלקם הגדול נתרם על ידי הקרן לידידות הגיעו בכל יום למקלטים העירונים והפרטיים בסיוע של מתנדבים צעירים.

מבצע שומר החומות גילה שוב פעם את הפנים היפות של תושבי נתיבות אשר נרתמו וסייעו לכל בקשה ופנייה ודאגו שהתקופה הקשה הזאת תעבור עלינו על הצד הטוב ביותר.