התמכרויות מבוגרים
היחידה להתמכרויות בעיריית נתיבות מטפלת בגברים ונשים מעל גיל 18 אשר התמכרו לסמים, תרופות, אלכוהול והימורים. היחידה נותנת מענה גם לבני משפחותיהם.
היחידה נסמכת על ההנחה כי ההתמכרות היא סימפטום למצוקה רגשית ועל כן ומאפשרת לכל אדם לקבל טיפול בהתאם לשלב בו הוא נמצא.
תהליך האבחון והטיפול ניתן על ידי צוות עובדים סוציאליים ומדריכים המתמחים בהתמכרויות.
התהליך הטיפולי:
הטיפול ביחידה מחולק לשלבים המותאמים לדרכי התערבות המקובלות בארץ בתחום ההתמכרויות:
- שלב האיתור - איתור נפגעי התמכרויות והבאתם ליחידה לצורך הגברת המודעות ויידוע אודות השירותים הניתנים ביחידה. האיתור מתקיים על ידי מדריך היחידה.
- שלב היכרות ובניית אמון - קיום שיחות פרטניות עם עו"ס היחידה והמדריך, למטרת היכרות לעומק והכרת הקשיים והצרכים. בשלב זה נבנה האימון בין המטופל/ת ליחידה ונעשים מהלכים רפואיים הכרחיים כמו הפניה לבדיקות רפואיות או/ו הפניה לאבחון נרקולוגי (רופא מומחה להתמכרות), במידת הצורך נעשה אבחון פסיכיאטרי.
- שלב ועדת אבחון – קיום ועדת אבחון בנוכחות צוות היחידה, נציגת משרד העבודה והרווחה, ראש צוות ונציגים נוספים החיוניים למטופל כמו בני משפחה ואנשי טיפול ממסגרות נוספות. מטרת הוועדה לבנות יחד עם המטופל תכנית מותאמת אישית וזאת בהתאם לשלב בו הוא נמצא.
- שלב הטיפול - יישום התוכנית שנקבעה בוועדת אבחון הלכה למעשה: שלב זה כולל שיחות אישיות, טיפול קבוצתי, הפניה למסגרות חוץ בהתאם לצורך ועוד.
בנוסף לשלב זה נעשות שתי פעולות הכרחיות להצלחת השיקום:
- מיצוי זכויות – שיתוף פעולה עם ביטוח לאומי, משרד השיכון, סיוע משפטי, הוצאה לפועל ועוד.
- תעסוקה - ליווי והפניה לגורמים רלוונטיים דוגמת מרכז הזדמנות לתעסוקה, שירות התעסוקה ועוד.
חשוב לציין כי בשלב זה עבור מטופלים המוגדרים כבעלי נכות מעל 40% נכות נפשית, ניתן לקבל סל שיקום משירותי בריאות הנפש, הכולל: עזרה בטיפולי שיניים, עזרה בהשמה תעסוקתית ועוד. תהליך ההפניה לסל שיקום ומעקב אחרי התכנית נעשה אף הוא על ידי צוות היחידה.
- שלב המעקב - המשך קשר עם המטופל ובני משפחתו על מנת לעקוב אחר הצלחת השיקום.
בשלב זה מקיימת היחידה קשר מעקבי עם המטופל לצורך שמירה על ההישגים הקיימים ומניעת מעידה, במקרה הצורך ניתנים כלים יישומיים ועזרה נפשית וזאת על מנת למנוע מעידה,נפילה וחזרה להתמכרות.
יצירת קשר:
התמכרויות מבוגרים

