מר אבשלום חורי
תואר יקיר העיר בתחום שרותי הדת
נולד בשנת 1961 בנתיבות כבן למשפחת מייסדי העיר. גדל והתחנך בבתיה"ס "נתיב יצחק" ו"נתיב אליהו", את לימודיו התיכונים סיים בישיבת כפר מימון משם עבר ללמוד את מקצוע האלקטרו אופטיקה במכון לב בירושלים. בתקופת לימודיו פרץ בסערה אל התודעה עידן חדש של שימוש במחשב ביתי ואאגב סיוע לתלמידים בשיעורי בית במחשבים הוא נשבה בקסם המחשב עד שהחליט ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב. עם סיום התואר הראשון בהצלחה המשיךלתואר שני במכון וויצמן במהלכו שימש כעוזר מחקר לפרופ` אוהד שפירא.
כחלק מעבודת מחקר במסגרת לימודיו בנה אבשלום מכונה וירטואלית לתרגום שפת מחשב חדשה, אשר מטרתה לפתח תוכניות מחשב ברמה גבוהה כדוגמת פיתוח תכונות של אינטלגנציה מלאכותית. אבשלום עצמו שבוי בקסמי המחקר הטכנולוגי המשלב מיומנות תכנות ופיתוח עם עולם הדמיון והיצירה כשהוא מתעל את כישוריו להשבחת תהליכים ולפיתוח שימושים משפרי איכות חיים. משנת 94 השתלב אבשלום בצוות הפיתוח של חברת "יוביק" שהוקמה במכון ויצמן ונמנתה עם חלוצות חברות האינטרנט בארץ.
שגרת עבודתו של אבשלום העובד בקרית המדע ברחובות מלווה בנסיעות תכופות לחו"ל ובעיקר לארה"ב לשהות ממושכת יחסית של בין 15-45 ימים ע"מ להעניק תמיכה ולתקן תקלות. אבשלום, יודע לשמור על האיזונים הנחוצים להפגת המתח בין עבודתו המחייבת בילוי תכוף בארצות ניכר לבין אורח חייו הדתי. אחד ממנהליו של אבשלום העיד עליו כי הוא דמות מופת של אדם ערכי היודע לדלג בין שני עולמות, בין איזור המרכז, תעשיית ההי טק והמעמד המקצועי הגבוה, לבין אדם נעים הליכות, מצניע לכת ואיש משפחה חם פשוט ואוהב אדם הקשור בכל נימי נפשו לעיר הולדתו בנתיבות.
כבר משחר נעוריו התגלה אבשלום כבעל תודעה ערכית גבוהה של עשיה למען הכלל. תודעה זו התעצמה בליבו שעה שאביו המנוח ציווה לו ביום פטירתו בתש"ן למלא את מקומו כאחראי, כגבאי וכשליח ציבור של ביהכנ"ס המיוסד על מסורת יהדות ג`רבה. מאז הוא קשור בעבותות של אהבה לדאגה היום יומית של אחזקת ביהכנה"ס מהגדולים והחשובים בעיר. אבשלום לא נוסע לחו"ל אלא לאחר שדאג להבטחת תשלום שכר לחזנים, עובדי הנקיון, אחזקה ומזגנים והוא מסתייע רבות ברעייתו. ביהכנ"ס "בית יעקב", הפך למקור השראה רוחנית למאות מתפללים ביום כשהוא משמש כ`שטיבלאך` (תפילה במספר חדרים ומניינים) וכמקום מפגש רוחני ותרבותי המציע שיעורי תורה וסעודות, תיקוני כר"ת, תיקון שובב"ים, תיקון יסוד בימי ספירת העומר לצד שימור ערכי פולקלור ומסורת קהילתיים. על משמר גחלת המסורת עתיקת היומין עומדים זקני הקהילה, המכונים "מושב זקנים" במסגרתו מתקבצים אנשים מבוגרים שכל יום גומרים תהלים, פרקי משנה ומעמדות של אותו יום. בביהכנ"ס מתקיים מפעל מבורך של מתן בסתר וזכר למחצית השקל שהכנסותיהם הולכים למעוטי יכולת מוכרים בעיר.
חרף מחוייבותו לעבודתו הכרוכה בנסיעות תכופות לחו"ל, הוא מקדיש כל זמן פנוי ע"מ לטפל במסירות בענייני הניהול, הגבאות והכספים של ביהכנ"ס המהווה מעין מתנ"ס קהילתי ובית שני לרבים מתושבי העיר. בימים אלה, הוא שקוע בגיוס מקורות מימון לבניית חדר תפילה נוסף לשלושה הקיימים. את כל אלה הוא עושה במאור פנים, בענווה האופיינית לו תוך שהוא מצליח להדביק את סביבתו בלהט של עשיה למען הכלל.
על כל אלה נמצא מר אבשלום חורי ראוי לתואר "יקיר העיר" נתיבות.