תואר יקיר העיר בתחום קליטת עליה


נולד בשנת 1938 בעיר קריבאולג שבאוקראינה. עם פרוץ מלחמת העולם השניה בין השנים 1941-1945 השניה עברה המשפחה לגלות באוזבקיסטן מחמת המזיק. גם במקום גלותה שמרה המשפחה על אורח חיים יהודי ובתום תקופת הגלות מאונס שב מר לב רוזינסקי למחוז הולדתו וגילה כי העיר היתה ריקה. רוב היהודים הושמדו ע"י הצורר הנאצי ימח שמו. משפחתו המורחבת עלתה ארצה במסגרת גלי העליה של שנות ה-90 ומר לב רוזינסקי `עשה עליה` בעקבותיהם 8 שנים מאוחר יותר.

במסגרת חוק לימודיו באוניברסיטה הוא סיים לימודי הנדסה כבדה, אולם את התמחותו העיקרית כמורה לאומנויות ועבודות יד מזה 44 שנה הוא החל עת סיים לימודיו באוניברסיטה לאומנויות. מר לב רוזינסקי נחשב ליוצר מחונן אשר ידע למזג בין התמחותו בתחום ההנדסי לתחום האומנות עת פיתח שיטת יצירה חדשה באמצעות חריטה על נחושת והדבקת קני חיטה ובתוך כך פיתח כלי עבודה ייחודיים לצרכי חריטה בשיטה מקורית ובלעדית.

עם הגיעו לעיר נתיבות הוא נכרך בעבותות של אהבה לאחיו העולים מחבר העמים וחיש מהר הוא מצא עצמו מעורה בחיי הקהילה כמי שנכון לסייע בכל דבר ועניין הקשור בחבלי קליטתם של העולים, מבוגרים וילדים כאחד. מר לב רוזינסקי עובד כיום במחלקת הקליטה במתנ"ס העירוני כמדריך לעבודות יד, קישוטי בית, חריטות על עץ ואומנות. למעלה מ-250 ילדים עברו קורס ייחודי בביצוע עבודות יד ויצירת חפצי אומנות. המפגש עם התלמידים מרתק את לב שנשבה בקסמו של האתגר לשלב אומנות עם חינוך. החוג מתנהל כמפגש חברתי חווייתי המבוסס על קשר חברתי בין משתתפיו ולבעדיין שומר על קשר עם חניכיו בקורס שהתבגרו והתגייסו לצה"ל.

התגייסותו הבלתי מסוייגת לפעולה למען העולים בנתיבות מקבלת ביטוי בהיותו חבר פעיל בהנהלת העמותה להתאחדות עולי אוקראינה. העמותה מקיימת מגוון רחב של פעילויות תרבות, העשרה ופנאי בקרב העולים וכן פעילויות בשכונות לעולים בגיל הזהב בהם: ערבי תרבות, שירה בציבור, חוג להכרת הארץ, מורשת ישראלית, טיולים למשפחות ולילדים ועוד. בל אלה נוטל לב חלק מרכזי כרוח החיה שמאחרי הפעילות. בכל האירועים התרבותיים הכלל ישוביים שמבוצעות ע"י מחלקת הקליטה הוא מהראשונים שמגיע ועוזר בעיצוב ושילוט במות ובמיוחד במופעי תרבות וחוגים למען ותיקי מלחמת העולם השניה וניצולי השואה עימם הוא חש זהות גורל.
מר לב רוזינסקי הפך לשם נרדף של אדם איכפתי הנכון תמיד לפעולה למען הכלל. הוא עושה זאת בחביבות ובנועם ומתוך תחושת שליחות לסיוע בגישור על פערים ובהטמעת העולים בחברה הישראלית.
על כל אלה נמצא מר לב רוזינסקי ראוי לתואר "יקיר העיר" נתיבות.