מר שלמה לוגסי
תואר יקיר העיר בתחום דור המייסדים
נולד בשנת 1943 במרוקו. עלה יחד עם משפחתו במרץ 1962, תחילה התגורר באשקלון ובראשית 1963 עבר להתגורר בנתיבות. את חינוכו קיבל מר לוגסי בישיבת "נווה שלום" במרוקו שם למד במתכונת מיוחדת של לימודי קודש ביום ולימודי חול בלילה. חצי שנה טרם עלייתו ארצה הוא החל ללמד לימודי קודש בישיבה.
מיד עם הגיעו לנתיבות נקלט לוגסי לעבודה בבנק המזרחי בנתיבות ומהר מאוד נתגלה כאיש כספים מוכשר הבקי ברזי הבנקאות כשהוא מצעיד את הסניף להישגים ביצועיים מרשימים. בשנת 1978 הוא התמנה כמנהל הסניף בנתיבות. סוד הצלחתו של מר לוגסי היה בעבודה מסורה המעמידה את חובת הנאמנות לבנק בראש סדר העדיפויות עד כדי כך שהוא השתדל לא לנצל חופשות מחלה, גם כאשר לא חש בטוב. "תרגישו שזה עסק פרטי שלכם, האם הייתם סוגרים היום בגלל שאינכם מרגישים טוב", הוא היה נוהג להגיד לעובדיו בנועם. מעבר למיומנויותיו המקצועיות היה מר לוגסי בעל שאר רוח הנטוע היטב בתוך ההוויה המקומית ובמהלך השנים פיתח רגישות חברתית גבוהה כשהוא רואה בבנק מכשיר לסייע לאנשים להיחלץ ממצוקות כלכליות וחברתיות. הוא השתדל תמיד לעזור בהלוואות כשהיה נראה שיש אפשרות לבנק ובה במידה ידע לייעץ לאנשים להימנע מליטול על עצמם התחייבויות כספיות אשר עלולות להרע את מצבם.
בשנת 1990 ראה לוגסי ברכה בעמלו שעה שעבר לנהל את סניף בנק המזרחי באופקים שנחשב באותם ימים לגדול בנגב הצפוני ובשנת 1995 שב לנהל את סניף נתיבות ובשנת 1996 פרש לפנסיה מוקדמת. מר לוגסי אהב עד מאוד את עבודתו ועוד יותר אהב את לקוחות הבנק להם הרגיש חובת נאמנות בלתי מסוייגת למתן שירות מקצועי ואדיב ולא היה מאושר ממנו כאשר ראה שהלוואה שהעמיד ללקוח גרמה להצלחת הלקוח בעסקים ובחייו הכלכליים. מר לוגסי שמח בשמחתו וידע תמיד להגיד מילה טובה במאור פנים.
מר לוגסי עושה מזה שנם בהתנדבות כשליח ציבור וכבעל קורא בתורה בבית הכנסת "אהבת יצחק" בנתיבות והוא נחשב לאיש חסד מופלא, בעל ענווה גדולה ששמח בכל מאודו לעזור לזולת. "אני מרגיש חלק מנתיבות והיא חלק ממני", אומר מר לוגסי בתחושת גאווה בלתי נסתרת. מר לוגסי הוא איש משפחה למופת שמקדיש את עיתותיו להתעלות ברוחניות בלימוד תורה ותמיד מוצא זמן להורות לילדיו חינוך המושתת על ערכים של מורשת ישראל ודרך ארץ.
על כל אלה נמצא מר שלמה לוגסי ראוי לתואר "יקיר העיר" נתיבות.