בתום דיונים מרתוניים במינהל התכנון לדיור (ותמ"ל) ולמרות התנגדות עזה של מועצת שדות נגב, אישר הותמ"ל פה אחד את התוכנית להפקדה להקמת שכונת רמות מאיר בנתיבות. היה זה מקרה נדיר שהועדה המורכבת מנציגי כל רשויות התכנון במדינה מאשרת פה אחד החלטתה מה שמעניק לה תוקף משפטי כהליך שעבר בהסכמה גורפת.

בחודש ינואר השנה הכריז קבינט הדיור הלאומי של ממשלת ישראל על התוכנית לבניית שכונת רמות מאיר כתוכנית מועדפת לדיור ולאחר שעיריית נתיבות הגישה תוכניות היא עברה לאישור הותמ"ל. מועצת שדות נגב גייסה סוללה של עו"ד והביעה בוועדה התנגדות נמרצת להקת השכונה על רקע העובדה שהיא כוללת שטח בין 138 דונם המצוי בתחום שיפוטה. עיריית נתיבות הציגה במסגרת התוכנית הכוללת לבניית השכונה בת 591 דונם בה מתוכננים בניית 1900 יח"ד, כולל מתחם לבניית 200 יח"ד למעונות סטודנטים ועוד 240 יח"ד לדיור מוגן וכן 200 חדרי מלון כי כדי לאפשר המשך פיתוחה האורבאני של העיר היא מחוייבת לבנות גם בשטחים הגובלים עם שדות נגב שמבחינתה הינם שטחים לא מנוצלים. בסופו של דבר, קיבלה כאמור הותמל את עמדת עיריית נתיבות הנתמכת ע"י כל רשויות התכנון והחליטה לאשר את התכנית להפקדה.
 

התוכנית ממוקמת בחלקה המערבי של העיר הוותיקה וממזרח לנחל בוהו בסמוך לשכונת נווה שרון ההולכת ונבנית בימים אלה. אחת משתי מתחמי התוכנית מצפון לפארק הבאבא סאלי ולכניסה הצפונית לעיר מכביש 25, כך שכניסה זו בחלקה המזרחי תהווה את הכניסה החדשה לעיר תוך שילוב מתחמי בינוי המלווים את כביש 11 הנקודות, ממשיכים את המרקם העירוני הקיים ומחברים בין העיר הוותיקה לעיר החדשה. שכונת רמות מאיר מהווה מבחינה זו אחת משכונות המרכזיות שתוכננו להקמה במסגרת הסכם הגג ובה כאמור ייבנו 1900 יח"ד. התוכנית כוללת מתחמי מגורים בבניה רוויה בשילוב צמודי קרקע וזאת לצד שטחי מסחר, שטחי תעסוקה, שטחי ציבור, דיור מיוחד לסטודנטים ולדיור מוגן ותיירות.

השכונה מחולקת למתחמים המאופיינים בבניה רוויה בגובה של 7 קומות לאורך הרחובות הראשיים והשדרות ובתים צמודי קרקע לאורך רחובות מושלבים. בכל מתחם שולבו גינות ציבוריות ומבני ציבור המאפשרים בניה בשלבים. השדרות כוללות מדרכות רחבות המאפשרות גינון והליכה נעימה ושבילי אופניים וכמו כן יש התייחסות מיוחדת לשטחי הציבור הפתוחים: תל בוהו המוגדר כפארק ארכיאולוגי וכן טיילת נחל בוהו.
הקמת שכונת רמות מאיר בנתיבות עשויה להתניע תהליכי אכלוס במסגרת הסכמי הגג וליצור רצף חיים גיאוגרפי בין השכונות הוותיקות לחדשות והיא ממשיכה מדיניות של בינוי ופיתוח מערב העיר. 

עם אישור העברת התוכנית להפקדה היא מועברת לאישור סופי בוועדה הסטטוטורית ובכך תקבל תוקף רשמי כך שעיריית נתיבות יכולה לרשום לעצמה עוד הישג חשוב להמשך פיתוחה האורבאני של נתיבות כאשר היא מצליחה להדוף התנגדות תמוהה של שדות נגב כאשר מדובר בשטח זניח של 138 דונם שאינו מתוכנן. מהבחינה הזאת צריך להזכיר כי חברי הוועדה הארצית הצביעו פה אחד כולל נציג היושבים החקלאים שתמך בתוכנית.
 

מצ"ב תמונת הדמייה של השכונה החדשה.